בעבר הייתה נהוגה שיטה ארכאית, שאפיינה את השיטה המסורתית של ישיבה לצד שולחנות עבודה בטורים. מאז חלפו כמה שנים, ושיטות הישיבה של מרחבי למידה, שונו לחלוטין. יודעי דבר מאמינים, כי הפרדיגמה אשר מתפתחת כיום, בהכרח מתורגמת למרחבי למידה משופרים הבאים בצורת כיתה חכמה המאובזרת בכל הציוד והאמצעים ללמידה נוחה ואפקטיבית. הפרדיגמה שמשפיעה על עיצוב אדריכלי חדשני. את העיצוב המדהים הזה תוכלו לראות אצלנו בלבד, במתחמי OS Class מבית אורין שפלטר. אתם חשובים לנו, ועל כן אנו עושים הכול על מנת שתהיו שבעי רצון, ושתוכלו ללמוד בשקט. עם האווירה והרקע הנכונים.
מה המשמעות של פינות ישיבה מדורגות בתוך מרחבי למידה?
חללים או לחלופין פינות ישיבה מדורגות, בתוך מרחבי למידה, מאפשרים ללומדים להתכנס יחדיו. וזאת על מנת לדון בהרחבה על כך רעיון. כמו גם לבצע סיעור מוחות. חללים אלו, כדוגמת אלו שמיוצגים במתחמי OS Class מבית אורין שפלטר, מאוד אפקטיביים בפרט במרחבי למידה שלומדים בהם על בסיס יום יומי. חללים אלו מאפשרים יצירה של מקומות להדרכה בקבוצה. מי שמציג את דברים עשוי לשמור על קשר עין ותקשורת מיטבית עם שאר חברי קבוצת הלמידה, במקום להרים את קולו. ולנסות לגבור על הסחות הדעת, שמאפיינות את חללי הלמידה הסטנדרטיים. פינות ישיבה מדורגות, במרחבי הלמידה, אמונות על ייצור פורמט נגיש לדיונים, באינטימיות של קבוצה קטנה.
האם מרחבי למידה צריכים להתבטא עם התאורה המתאימה?
לתאורה יש מקום של כבוד, בכל מה שקשור להנגשה של מרחבי למידה. בין אם זה מרחב למידה בצורת כיתת לימוד סטנדרטית או מרחב למידה חדשני. על פי המון מחקרים שבוצעו בתחום, נמצא כי תאורה ססגונית למדי יוצרת פרספקטיבה מועילה יותר. בדיוק כמו בכל סביבה ארגונית, יש חשיבות ליצירת הפסקות של התלמידים, בהיבט הנפשי. אין כמו תאורה נכונה, עם אור לבן, שמשנה את המקום, על פי הפעילות המתבקשת. תאורה נכונה לחלל תהיה תאורה רכה, שמאפשרת לקרוא, לעיין בחומר, ולצאת להפסקות יזומות.